Livet skal leves forlæns, men forstås baglæns

 

 

Nougat-muffins med nougat på toppen

12 stk.  

50 g smør
150 g sukker
125 g Blød Nougat

(Spar har en billig og god nougat)

2 æg str. M/L
125 ml mælk
125 g hvedemel
1 ½ tsk. bagepulver

 

Nougat på toppen:

200 g flormelis
1 spsk. kakao
75 g Blød Nougat
50 g blødt smør
Ca. 2 spsk. mælk

 

Rør smør, sukker og nougat cremet. Pisk æggene i et ad gangen og pisk dernæst mælken i. Vend hvedemel og bagepulver i dejen og fordel dejen i muffinformene.
Bag kagerne ca. 20 min. ved 200° C og afkøl på bagerist.
Bland flormelis og kakao og smuldr nougat samt smør i blandingen. Pisk det først ved lav hastighed og tilsæt mælken lidt ad gangen .Pisk til det er let og luftigt, mindst 5 min.

Pynt kagerne med nougattopping og evt. krymmel i div. farver.
En sand fornøjelse, som SKAL smages.

Chokolade muffins m.  glasurpynt (& evt. krymmel)

 

12 muffins

 

Olie eller smeltet smør til smørring

 

3 3/4 dl. alm. hvedemel

1 1/4 dl usødet kakao

1 spsk bagepulver

1/2 tsk. stødt kanel

1/2 tsk. salt

1 1/4 dl. lys muscovado sukker

(jeg har brugt alm. sukker )

2 1/2 dl. mørk chokolade hakket

2 store æg

2 1/2 dl. mælk

6 spsk. solsikkeolie eller smeltet smør

 

Sådan gør du:
Sigt mel, kakao, bagepulver, kanel og salt
ned i en stor skål.

Rør sukker & chokoladestykker i melblandingen.

 

Pisk æggene let i en stor skål.

Pisk derefter mælk og olie ind i æggene.

Lav en fordybning i midten af de tørre ingredienser, og hæld de sammenpiskede, flydende ingredienser deri.
Rør ingredienserne forsigtigt sammen, så de kun lige er blandede.

Pas på ikke at røre for længe eller for kraftigt.

Kom dejen i muffinsforme med en ske.

Bag i en forvarmet ovn i ca. 20 min. til kagerne er hævet op og er faste.

 

Lad kagerne afkøle i formen i 5 minutter

Servér dem lune eller læg dem på en bagerist hvor de afkøler helt.

Kan pyntes med glasur og frugtfarve.

 

God fornøjelse.

 

Italiensk bruschetta med hvidløg - 4 personer

 

1 pakke med cherry tomater

Skær tomaterne midt over 

Fjern kernerne

Læg dem i en blender

Tilsæt 1 spsk olie

Tilsæt 1 spsk. med soltørrede tomater

Salt og peber

 

4-5 blade frisk basilikum

Blendes

Rist brødet til det er lysebrunt

Gnid brødet i hvidløg

Læg tomatblandingen på

Pynt med et blad frisk basilikum

Pynt med ½ cherry tomat

Velbekommen :-)

 

Havregrynsboller : 

150 g. havregryn

7 dl. vand

50 gram gær

2 tsk. salt

1½ spsk. sukker

1½ spsk. olie

200 gram cheasy A38 (eller hytteost)

ca. 750 gram hvedemel

æg til pensling

 

Rør havregryn og vand sammen.

Lad det trække ca. 15 minutter.

Smuldr gæren i.
Rør til den er helt opløst.
Kom salt, sukker, olie og A38 i.
Ælt melet i lidt ad gangen til en ret klistret dej.
Den skal kun lige kunne æltes med hænderne.

Drys lidt mel over, dæk med madfilm.
Stil dejen i køleskab ( eller i haven godt tildækket)
natten over.
Hvis du ikke vil vente til næste morgen, så skal dejen

hæve tildækket på bordet i en time.
Ælt den let igennem på bordet med rigeligt med på hænderne.

Lav boller (jeg plejer at bruge en spiseske til at forme bollerne.
Efterhæves i ca. 20 min.

Rids og pensl med æg og drys let med havregryn

Bag bollerne i mindten af ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.

Jordbærmarmalade - hjemmelavet

 

1 1/2 kg jordbær

750-900 gram sukker (alt efter bærrenes sødme)

Geleringsmiddel efter behov (Melamin den røde pose - kan købes i Føtex).

Atamon til skylning af glas/flasker (kan købes i Føtex)

Skyl jordbærrene.

Skær dem i halve.

Læg dem lagvis med sukkeret i en stor gryde.

Lad blandingen trække et lunt sted 1 times tid.

Kog jordbærrene ved svag varme i 5-10 minutter.

Smag den til undervejs - blir´ den for sød, kan man tilføje citronsaft.
Bland geleringsmiddel med 2 spsk. sukker (se hvor meget du skal bruge på Melamin posen).

Drys det forsigtigt over bærrene under omrøring - brug evt. en sigte, så du undgår klumper.

Lad marmaladen koge yderligere 5 min.

Hældes på glas - husk glassene skal skoldes med kogende vand inden brug, og så skal de skylles med atamon inden du hælder bærrene i.

Drys evt. et par håndfulde hyldeblomster uden stilk i jordbærmarmaladen.

Det ser dekorativt ud og det smager dejligt.

Glassene skal straks på køl.

 

Velbekommen :-)

 

Hyldeblomstsaft  - hjemmelavet

 

20-25 hyldeblomstklaser uden den grove stilk

(blomstrer i slut juni )

Saft fa 1-2 citroner
1 brev citronsyre, ca. 20-25 gram (Kan købes i Matas)

1 kg. sukker

1 liter kogende vand
Atamon eller spiritus til skylning af flasker/glas.


Skyl og klip stilke fra hyldeblomsterne.
Dup klaserne med et rent klæde.

Læg hyldeblomstklaserne, citronsyre, citronsaft & sukker i en skål eller gryde.

Hæld kogende vand over.

Rør godt rundt, indtil sukkeret er opløst.

Tilsæt 1 stk. Atamon eller spiritus.
Du kan også give alle ingredienserne et opkog i en gryde og lade det køle af, inden et skal stilles i køleskabet.

Lad saften trække under låg i køleskabet i 4-5 dage.

Rør i saften en gang om dagen.

Si saften gennem et tyndt klæde i et dørslag.
Hæld så saften på skoldede flasker, skyllet med atamon eller spiritus.

Saften kan drikkes som saftvand blandet op med vand.

Smager også godt med danskvand og isterninger, eller med champagne, hvidvin, gin eller vodka

Kan også bruges til desserter, sorbet mv.

 

Velbekommen :-)

Toscanske Mandelkager - Cantuccini ca. 50 stk.


250 gram sukker

250 gram mel

1/2 tsk. bagepulver

1 nip salt

2 æg

1 æggeblomme

1 stk. appelsinskal
Ingen skade med mere end 1 tsk.

200 gram ubehandlede mandler
(jeg plejer at smutte mandlerne og hakke dem lidt)

75 gram pinjekerner

 

Bland mel & sukker sammen med bagepulver & salt

Ælt æg, æggeblome og appelsinkal i
Bland så mandler og pinjekerner i
(Jeg plejer at hakke mandlerne og lade pinjekernerne være hele 
men prøv dig frem )


Lav 3 aflange, ret flade stænger på en bageplade
Pensl dem med æg

Bag dem ved 180 grader i 17-20 minutter
De skal helst ha´ ldt farve

 

Tag dem ud
Skær dem med det samme i ca. 1 cm. tykke skiver
Lad dem køle af på en rist

 

De smager fantastisk :-)

Kardemomme bolle / brød


150 gram margarine eller smør
5 dl. mælk

50 gram gær

1/2 tsk. salt
1-1 1/2 dl. sukker

2 tsk. stødt kardemomme
1 æg

1 1/2 liter mel

 

Pensling:
1 æg
perlesukker

 

Smelt fedtstoffet i en gryde

Tilsæt mæken og lun det til 37 grader

Hæld væsken i en skål -
rør gæren ud heri

Tilsæt salt, sukker, kardemomme, sammenpisket æg og godt halvdelen af

melet

Slå dejen blank let og luftig med en grydeske

Tilsæt resten af melet lidt af gangen

Gem noget til udrulningen

Dejen er færdig, når den slipper skålens sider

Lad den hæve tildækket 30-40 min.

Tag dejen op på bordet, ælt den let.
Form boller eller 3-4 mindre brød

Lægges på en smurt bageplade
Pensl med æg

Drys med perlesukker

Efterhæv tildækket
Bag i den nederste del af ovnen 15-20 min.


Disse skal prøves - de er vanedannende :-)
Prøv dem sammen med den hjemmelavede marmalade
Velbekommen

Knækbrød hjemmelavede

 

Ingredienser:

1 dl havregryn

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkerkerner

1 dl græskarkerner

3,5 dl hvedemel

1 tsk. bagepulver

2,5 tsk. salt

2 dl vand

1,25 dl olie

Fremgangsmåde:

Rør havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkerkerner, græskarkerner, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.

Tilsæt vand og olie, og rør dejen godt sammen – ja, den skal være klistret!


Læg et stykke bagepapir på bordet foran dig, hæld halvdelen af dejen op på papiret og læg endnu et lag bagepapir ovenpå.

Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir, læg det hele over på en bageplade og fjern det øverste lag papir.

Gør det samme med den anden halvdel af dejen.

Skær dejen ud i firkanter (eller hvad du nu synes) med en pizzaskærer, og bag knækbrødene i ca. 15 min. ved 200 grader.

Hvis du ikke lige har alle de rigtige ingredienser, så bare brug hvad du har.  Hvis du investerer i alle kerner og frø (som i øvrigt ikke koster alverden), så har du til ret mange omgange. Velbekomme!

Chokolade islagkage på nougatbund

Opskift på vej ....


 

 

 

 

 

Dorthe F. Petersen © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

www.mammafrog.dk